Kapitel 9 - Livet i Auschwitz
Hverdagen i Auschwitz starter klokken fire om morgenen og slutter først igen om aftenen efter 12 timers hårdt fysisk og meningsløst arbejde i al slags vejr. Maden, der skal hjælpe fangerne gennem dagen, er sparsom.
© All Rights Reserved Chataigne v/ Hardy Andersen
Livet i Auschwitz (6.21 min.)
I Auschwitz starter hver morgen med, at alle fangerne tælles op. Derefter følger 12 timers hårdt fysisk arbejde kun afbrudt af en frokostpause, der består af tynd suppe. Til aftensmad får hver fange et tyndt stykke rugbrød, og én gang om ugen får de en smule margarine og lidt syltetøj.
Frygten for selektion fylder meget i lejren, hvor fangerne skal gå nøgne forbi tyske læger, der vurderer, om de er raske nok til at arbejde videre, eller om de skal sendes i gaskammeret. Skulle en fange blive syg, bliver vedkommende overflyttet til et dårligt udrustet hospital, hvor smittefaren fra de andre patienter er stor. Bliver hospitalet for fyldt, løser nazisterne problemet ved at sende patienterne i gaskamrene.